Årets pristagare av Marcus Wallenbergpriset, Federico Giudiceandrea, kommer den 7 september till mässan Trä och Teknik i Göteborg!

MiCROTEC-Katsevich-and-Giudiceandrea-problem-solved-e1464195400526MiCROTECs VD Federico Giudiceandrea har tillsammans med matematikern Alexander Katsevich tilldelats Marcus Wallenberg priset, för utvecklandet av en datortomograf avsedd för sågverk. Med en fast övertygelse om att det finns stora vinster för ett sågverk om man i detalj kan se hur stocken ser ut invändigt, har Federico klarat av svåra tekniska utmaningar och tagit betydande ekonomiska risker. De ekonomiska vinsterna har visat sig vara betydande för de 5 anläggningar som redan finns i drift, och styrker därmed hans teorier.

 

Det är med stor glädje vi välkomnar Federico till mässan Trä och Teknik i Göteborg, där kommer han att hålla ett föredrag onsdagen den 7 september kl.1115-12. Efter föredraget bjuder på lättare förtäring och då finns det möjlighet att träffa Federico och ställa frågor.

 

Vi är övertygade om att detta kommer att bli en av de betydelsefullaste utvecklingarna inom sågverksnäringen och alla erfarenheter indikerar en värdevinst från 3-4% ända upp till 10%.