L.O.A.B. Flyttar

Då vi har växt ur våra lokaler, så flyttar vi till en ny adress även den i centrala Örebro. Vår nya adress är:L.O.A.B.Åldermansgatan 1B702 17 Örebro Alla övriga kontaktuppgifter är… Fortsätt läsa »

L.O.A.B. Baltikum resa 2024

Bäste Sågverksvän, Vi på L.O.A.B. har arrangerat olika besöksresor för att se träindustri i många år, ofta i samband med mässor som Ligna, eller Portland mässan. Det har under en… Fortsätt läsa »

Det var länge sen sist….

Det var ett tag sedan vi skrev nyheter om våra leveranser och order här, därför kommer här en sammanfattning av vad vi gjort den senaste tiden.   MiCROTEC Wallnäs Timber:… Fortsätt läsa »

Derome satsar på framtiden med Linck

I sin fortsatta expansion av verksamheten, har Derome valt att bygga ut såglinjen vidare med Linck. Linjen innehåller mycket nytänkande med genomgående fokus att höja utbytet och produktiviteten ytterligare, samt kundspecifika maskinanpassningar för Deromes produkter.  Linjen blir bl.a. utrustad med horisontell reducerare, LogMotionControl för aktiv övervakning… Fortsätt läsa »

Helautomatisk PC120 igångkörd

Efter nio månader var det äntligen möjligt att skicka montagepersonal till Norge och Byglandsfjord Sag AS. Fördröjningen berodde som alla förstår på Corona situationen i Norge. Nu är maskinen på… Fortsätt läsa »

Gällö Timber uppdaterar sin såglinje

För att säkerställa maximalt utbyte uppdaterar Gällö Timber sin Linck linje med ny in- och utmatning till första reduceraren. Tre par rundvridningsvalsar samt Lincks Log Motion Control (LMC) ska säkerställa… Fortsätt läsa »

Södra Wood Värö väljer Finscan

Södra Wood i Värö kompletterar sitt nya justerverk med ett Finscan-scannersystem Det långsiktiga samarbetet mellan MiCROTEC och Södra Wood fortsätter i och med att MiCROTEC levererar ett nytt Finscan-scannersystem till… Fortsätt läsa »

L.O.A.B. tar över försäljningen av FinScan

Från och med idag tar L.O.A.B. över försäljningsrättigheterna för Finscans brädscanner i Sverige och Norge. Installation och service kommer fortsättningsvis att utföras av Scanware. Finscan kommer att komplettera vårt redan befintliga scannersortiment på… Fortsätt läsa »