Inlägg kategoriserade som: Övrigt


L.O.A.B. Flyttar

Då vi har växt ur våra lokaler, så flyttar vi till en ny adress även den i centrala Örebro. Vår nya adress är:L.O.A.B.Åldermansgatan 1B702 17 Örebro Alla övriga kontaktuppgifter är… Fortsätt läsa »

Det var länge sen sist….

Det var ett tag sedan vi skrev nyheter om våra leveranser och order här, därför kommer här en sammanfattning av vad vi gjort den senaste tiden.   MiCROTEC Wallnäs Timber:… Fortsätt läsa »

Derome satsar på framtiden med Linck

I sin fortsatta expansion av verksamheten, har Derome valt att bygga ut såglinjen vidare med Linck. Linjen innehåller mycket nytänkande med genomgående fokus att höja utbytet och produktiviteten ytterligare, samt kundspecifika maskinanpassningar för Deromes produkter.  Linjen blir bl.a. utrustad med horisontell reducerare, LogMotionControl för aktiv övervakning… Fortsätt läsa »

Helautomatisk PC120 igångkörd

Efter nio månader var det äntligen möjligt att skicka montagepersonal till Norge och Byglandsfjord Sag AS. Fördröjningen berodde som alla förstår på Corona situationen i Norge. Nu är maskinen på… Fortsätt läsa »

L.O.A.B. tar över försäljningen av FinScan

Från och med idag tar L.O.A.B. över försäljningsrättigheterna för Finscans brädscanner i Sverige och Norge. Installation och service kommer fortsättningsvis att utföras av Scanware. Finscan kommer att komplettera vårt redan befintliga scannersortiment på… Fortsätt läsa »

Board Fingerprint en verklighet

Två svenska sågverk har börjat bygga upp ett system för att följa bräder och plank genom hela produktionen. Läs på de här länkarna hur det fungerar ; Klicka här eller läs… Fortsätt läsa »

System TM kap till Gällö Timber

Gällö Timber har investerat i en ny kaplinje för att tillverka kundanpassat emballagevirke till pallproducenter. Linjens koncept bygger på att ta in virkespaket direkt från torken och därmed kunna spara… Fortsätt läsa »