Marcus Wallenbergpriset 2016 till MICROTECs VD

Skellefteå, april 2016

MICROTECs VD och innovatör Federico Giudiceandrea har – efter att ha vunnit Schweighofer priset 2013 – återigen fått ett betydande pris inom träindustrin för sin banbrytande forskning och utveckling i området datatomografi. Utvecklingen av MICROTECs CT Log för 360° scanning av stockar har revolutionerad träindustrin.

Marcus Wallenbergpriset är ett av de viktigaste priserna inom träindustrin. Priset på 2 miljoner kronor delas ut i oktober i år av Hans Majestät Konungen Carl XVI. Gustaf i Stockholm.

Det är en stor ära för entreprenören från Brixen som blev överraskat under en konferens i Sverige med meddelandet om pristilldelningen. “Jag är överväldigad och vill tacka stiftelsen för utmärkelsen. De banbrytande möjligheterna som CT-Log skapar för träindustrin är förmodligen den största bedriften i min karriär som företagare.” sade den rörda vinnaren.

Länkar:

MICROTEC LinkedIn

Nyheter SP hemsida

SVT

Marcus Wallenberg Pris

Slutrapport CT-Log