EWD har 150 års erfarenhet och kompetens inom design och utveckling av sågverksmaskiner. Esterer WD grundades 1996 för att bli den globalt verksamma koncernen av de 2 anrika företagen Esterer AG, grundat 1862 samt Wurster&Diez GmbH, grundat 1867. År 2007 förvärvades EWD av Linck Maschinenfabrik och ingår sedan dess i samma koncern som Linck.

EWD erbjuder högkvalitativa maskiner och anläggningar inom olika produktsegment för sågverksindustrin. Företaget har en speciell tradition inom utveckling av marknadsledande reducerbandsågar, stockbandsågar och effektiva kantautomater.

EWD tillverkar kantautomater med världsledande teknik och effektivitet. Oavsett om det gäller snabba kantautomater med hög matningshastighet, produktivitet och precision eller flexibla lösningar för kantning av blandade produktdimensioner och maximalt värdeutbyte, så har EWD den rätta produkten, anpassad till individuella behov. Innovativ mätteknik från Microtec kompletterar EWDs tillförlitliga maskinkonstruktion för optimalt utbyte i kantautomaten.

Klicka nedan för att få mer information om respektive produktområde.

BANDSÅGAR
KANTVERK