SUPERMASTER – Hög presterande hyvel för höga belastningar

SUPERMASTER-serien ger optimala resultat vid produktion av högkvalitativa produkter som konstruktionsvirke, limträ eller laminerade komponenter. Dessutom används maskinerna i SUPERMASTER-serien vid tillverkning av CLT. Tack vare det kraftfulla matningssystemet är stora, tunga, våta, frysta men även små, fina arbetsstycken ingen utmaning för SUPERMASTER.

Utrustningsdetaljer som horisontella och vertikala REX-bytesaxlar, horisontell och vertikal oscillation, sidorörelse av arbetsaxlarna bakom linjalen, direktdrivna arbetsaxlar och fasning är standard. Vid behov kan maskinen utformas parallellt förskjutbar, som säkerställer inte bara att arbetsbredden används jämnt, utan också att borden och tryckenheterna belastas jämnt vid bearbetning av mindre dimensioner. Ytterligare alternativ är lätt möjliga tack vare den modulära designen i SUPERMASTER serien.

De robusta maskinerna är konstruerade för permanent belastning och kännetecknas av säker och användarvänlig drift. Utrustningens mångfald gör det möjligt att anpassa maskinen perfekt till kundens behov. Det gäller t.ex. antal och anordning av spindlar och olika verktygssystem.

SUPERMASTER EXTRA BRED

I SUPERMASTER-serien erbjuder REX även ett utförande för hyvling av extra breda komponenter – oavsett om de är raka eller böjda – upp till en arbetsbredd på 3400 mm och en höjd på 600 mm. De breda hyvlarna har särskilt tunga och massiva matningssystem, en svängring som kan sänkas ner i golvet och vertikala axlar med speciella flyt- och kopieringsfunktioner för fyrsidig hyvling av böjda och extra höga komponenter.

Klicka nedan för att få mer information om olika detaljer i REX SUPERMASTER serien: