BIGMASTER – Den universella hyveln med exceptionell prestanda

BIGMASTER-serien är den optimala lösningen för hyvling med mycket hög prestanda, såsom byggvirke, limträ, lameller och profilskivor. På grund av det mycket kraftiga inmatningssystemet är BIGMASTER-serien lämplig för både våta och torkade varor.

BIGMASTER är utrustad med t.ex. ytterligare vertikala och horisontella profil- och sågenheter, Rotaplan-axlar, automatiska jointer och oscillerande arbetsaxlar. Detta säkerställer en perfekt ytfinish, även vid höga matningshastigheter. Ytterligare alternativ är lätt möjliga tack vare den modulära designen.

De extremt robusta maskinerna är konstruerade för flera skift och kontinuerliga belastningar och kännetecknas av säker och bekväm drift.

BIGMASTER EXTRA BRED

I BIGMASTER-serien erbjuder REX även ett utförande för hyvling av extra breda komponenter – oavsett om de är raka eller böjda – upp till en arbetsbredd på 2600 mm och en höjd på 600 mm. De breda hyvlarna har särskilt tunga och massiva matningssystem, en svängring som kan sänkas ner i golvet och vertikala axlar med speciella flyt- och kopieringsfunktioner för fyrsidig hyvling av böjda och extra höga komponenter.

Klicka nedan för att få mer information om olika detaljer i REX BIGMASTER serien: