FASVERKTYG

Alla hyvlar är utrustade med REX AFS “allround” fasningssystem. Med detta system kan du automatiskt fasa av dina arbetsstycken på alla sidor under hyvlingen eller ge dem rundade hörn. Valfritt verstycksmått kan hyvlas med faser eller rundade hörn utan extra tidsåtgång för ompostning och utan att behöva stänga av motorerna.


KOPIERAXLAR

Med det så kallade BAREX-systemet erbjuder REX sina kunder ett optimalt komplement för kopiering av böjda komponenter på båda sidor. För att kunna hyvla böjda komponenter effektivt på fyra sidor – även med olika konturer på in- och utsidan – har REX utvecklat denna teknik som används för första gången inom träbearbetning.


MASKINSTYRNING

Alla REX system är utrustade med SIEMENS S7-styrning med Profinet-anslutning som är marknadsledande inom det segmentet. Styrenheterna designas internt av REX egna programmerare och programmeras efter kundens önskemål. Maskinstyrningen sker direkt via en pekskärm eller online. Inställningar som dimensioner, spånborttagningsgrad och axelposition kan ställas in via styrenheten. Det kan även skapas listor med komponenter och tillhörande maskindata.


MEKANISERING

Naturligtvis kan alla REX hyvlar enkelt integreras i en mekanisering med in- och utmatningsenheter. Även våra mekaniska komponenter tillverkas internt och passar därför perfekt till våra hyvlar och övriga systemkomponenter. Oavsett om det är vakuum eller tilt-inmatning, rulltransportörer eller läggare – REX levererar vad du behöver. Förutom beprövade standardlösningar, erbjuder vi även lösningar som är specialtillverkade enligt kundens krav och önskemål.


FLYTANDE VERTIKALAXLAR

En speciell egenskap hos REX hyvlar är användningen av flytande vertikala axlar. Det så kallade PSV-systemet är integrerat som standard i alla REX maskiner och erbjuder många fördelar. Virket är pneumatiskt centrerat och de flytande vertikala axlarna följer arbetsstyckets krök inom 30 mm och bibehåller den inställda bredden. Resultatet är ett allsidigt jämnt hyvlat ämne med minimal materialförlust. Om du inte behöver använda REX-PSV-systemet kan det enkelt ställas om till normal drift med en spak.


CE SÄKERHETSKABIN

Hyvlar ska enligt maskindirektivet placeras i en kabin som skyddar mot damm- och ljudbelastningar. Alla REX hyvlar kan valfritt levereras med en lämplig CE-märkt damm- & ljudskyddskabin. Alla kabiner är utformade för fri åtgång till maskinen från både fram och baksida för att underlätta service och verktygsbyte. Anordning och storlek på dörrarna kan väljas fritt av kunden.