Ulf börjar hos oss

Ulf VasaUlf Hildebrand (42 år) är född och uppväxt i Tyskland och bor sedan 1999 i Sverige. Han avslutade 1996 en högskoleutbildning till civilingenjör på universitetet i Dresden (Tyskland) med inriktning på virkeslära, teknik och användning av förädlade träprodukter. Under sin utbildning kom han flera gånger till Sverige för att läsa kurser på SLU i Umeå samt för att skriva sitt examensarbete.

Hösten 1999 flyttade Ulf till Umeå. Sedan dess har han arbetat i Sverige med marknadsföring av produkter inom träbranschen. Senast jobbade han som marknadsansvarig med försäljning av prefabricerade trähus till privatkunder i Norge och Schweiz samt med större byggprojekt i svenska och norska fjällvärlden.

Genom hans familj som jobbar inom sågverksbranschen i Tyskland, sin utbildning samt egen erfarenhet under praktik på ett sågverk kom Hildebrand i kontakt med en intressant bransch som han jobbar med nu.

Ulf är gift och har 2 barn (4 och 8 år). Mycket av sin fritid tillbringar han med sin familj och med små byggprojekt på deras nybyggda hus. Hans övriga fritidsintressen är längdskidåkning, paddling, klättring, alpina högfjällsturer samt att spela gitarr.